Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Rävetofta Orienteringsklubb (ROK) bildades den 24 juli 1952 på en plats på Rävetofta skolas tomt av ett 10-tal orienteringssugna ungdomar från bygden. Nu har vi cirka 140 medlemmar i alla åldrar huvudsakligen från Svalövs kommun.

Klubben har en omfattande verksamhet med träningar och tävlingar hela året.

Integritetspolicy

Styrelsen i Rävetofta OK har den 25 Maj 2018 antagit en integritetspolicy i enlighet med dataskyddsförordningen. Den hittar du här

Träning

Vår hemmabana är Söderåsen, där vi har orienteringsträningar året om och där vi även har vår klubbstuga Teglaröd.

På våren och hösten har vi nybörjarkurser och teknikträningar från Teglaröd. På sommaren maj-augusti besöker vi andra platser på vackra Söderåsen i "sommarens träningsserie". Under den tävlingsfria delen av året har vi söndagträningar från Teglaröd.

Vintertid har vi tisdagar löpträning följt av tuff gympa i Tryckhallen, Svalöv.

För detaljerad information om våra träningar, se Nyheter eller Träning

Tävlingar

Orienteringstävlingar i Skåne deltager vi i princip under en vårsäsong mars - april och en höstsäsong från början av juli till i bästa fall slutet av oktober. Under sommaren arrangeras dessutom en hel del semestertävlingar, med O-ringen som den absoluta höjdpunkten. En del tävlar i Rävetoftas namn men många tävlar för Skåneslättens OL som ni kan läsa om nedan.


Närmare program över tävlingar sändes ut till varje medlem genom klubbtidningen. Ni kan också gå in på Eventor och klicka på tävlingskalender, där ni kan sortera på bl.a. distrikt

 

Tävlingsarrangemang

Vi arrangerar årligen minst en orienteringstävling och ordnar då och då med arrangemang av något annat slag. Då behöver vi Din hjälp och vi hoppas att Du då säger JA!

 

Tävlingsklubb Skåneslättens OL

Rävetofta OK har från 2008 ett samarbete med grannklubbarna och bildar tävlingsklubben Skåneslättens OL (SOL). SOL bildades av den anledningen att moderklubbarna var för små för att kunna uppnå sina visioner och mål, framför allt när det gäller ungdomar och juniorers möjligheter att utvecklas som orienterare.
Medlemmar i Rävetofta OK kan välja om man vill tävla för SOL eller för ROK. Medlemskap i SOL kostar 50 kronor (aktuell uppgift för 2011) och betalas på bg 262-9277.

 

Skidåkning

Vintertid från klubbstugan Teglaröd. ROK är anslutet till Skidförbundet, och flera av våra medlemmar deltar i Vasaloppet.  

 

Kontakt

Vill du veta mer om oss kontakta gärna klubbens ordförande Ingmar Tykesson på tel 070-528 20 96 eller maila This is a mailto link

Uppdaterad: 26 MAJ 2018 09:41 Skribent: Magnus Linde

SOLs hemsida

     Våra Sponsorer

sparbanken_skane

SvalövsBostäder's hemsida

Postadress:
Rävetofta OK
Klas Tykesson, Göjegatan 72
26833 Svalöv

Kontakt:
Tel: 0705282096
E-post: This is a mailto link

Se all info