Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jannie Hedjakten

Hedjakten 16/10

16 OKT 2011 23:27
I ett riktigt härligt höstväder möttes omkring 200 orienterare upp vid Skrylle för att kämpa i den annorlunda, men ack så roliga, Hedjakten!
  • Skapad: 16 OKT 2011 23:27

Piiiip!

Starten har gått. Jag rycker åt mig två kartor och springer tillsammans med mamma fram till bordet där flera andra par redan står och delar upp kontrollerna emellan sig. Nu börjar det kluriga för oss - uppdelningen. Taktik? Jag skulle ta kontrollerna längst bort.
Vi tittar på kartan, letar upp startpunkten och målet, ser vägen som går tvärs över kartan och bestämmer kvickt att jag ska ta alla kontroller vänster om vägen och mamma de till höger. För att inte göra en repris från Hedjakten 09 upprepar vi för varandra vilken sida vi ska ta och vilken kontroll vi tänker börja med.


Jag rusar iväg, första kontrollen är ganska nära men får trassla mig igenom en del undervegetation för att ta mig fram till kontrollen. Första tagen. På väg till andra - hoppsan! Upptäcker att jag var nära på att vika bort en kontroll men ingen skada skedd, tar den efter andra kontrollen utan att det blir någon omväg.
Det flyter på ganska bra tills jag ska ta mig till de sista kontrollerna, de två obligatoriska kontrollerna för båda i laget. Jag har ritat ett tjockt svart streck längs med nästan hela vägen som delar av området. Hoppsan igen! Med två extra krokar kommer jag ändå tillslut fram till nästsista kontrollen där mamma väntar.
Väl i mål konstaterar vi att uppdelningen var okej, men enbart för att mamma hade gjort en större bom.


Det är lika svårt varje gång att dela upp kontrollerna. Tiden går, man är stressad och vill i väg men samtidigt vill man inte göra en dålig uppdelning. Men lika roligt och spännande är det varje år!


ROK hade nio par som ställde upp varav alla gjorde bra ifrån sig. Det blev i slutändan tre segrar och totalt fem pallplaceringar!

Två återbud pga förkylning lämnade Eva och Gösta utan partners, så de slog sig ihop och bildade lag, vilket resulterade i en fin andraplats i DH55-, endast tre sekunder ifrån segern!
Ulf och Johan hade så mycket spring i benen så det räckte till en seger i näst största klassen DH-6 och de blev då även bäst av de fem ROK-paren som tävlade i den klassen.
Seger blev det även för Erik och Adam i DH-14 och tredje segern stod Olof och Emeli för. Ses här nedan glada och stolta med pris i hand!

 

Hedjakten

 

Resultat för alla ROKare i både huvudklasserna och de öppna klasserna finner ni på Eventor.

Skribent: Jannie Hagård

     Våra sponsorer

sparbanken_skane

SvalövsBostäder's hemsida

Postadress:
Rävetofta OK
Klas Tykesson, Göjegatan 72
26833 Svalöv

Kontakt:
Tel: 0705282096
E-post: klas.tykesson@outloo...

Se all info