Hoppa till sidans innehåll

PanVåren 2-4/3

09 MAR 2012 13:35
Premiären - en trerätters middag.
  • Skapad: 09 MAR 2012 13:35

PanVåren

Vi började med en kall förrätt. Lite ovan vid att ha så många gafflar att välja emellan var det smått knivigt att hitta rätt bestick att använda till förrätten. Samtalen var lite trevande till en början men snart så fann vi varandra. För en del åkte förrätten ned fortare än kvickt, andra tog det mer lugnt, njöt av varje tugga medan några kämpade för att ens få ned det hela (smaken är som baken!). Men allt som allt - en god start.

Varmrätten serverades och fortfarande hungriga, somliga mer än andra, satte vi genast tänderna i köttet. Helheten var bra, en ganska lättsam maträtt med lite oväntat tillbehör, dock så var köttet en aning segt! Tyckte mig höra några som klagade på trötta käkar efteråt...

Vi hann få träsmak i baken innan sista rätten serverades - en iskall efterrätt! Det var så det isade i tänderna (speciellt för oss som inte använder rätt sorts tandkräm) och mätt efter både för- och varmrätt tog det emot att trycka i sig ännu mera. Okej, som alltid orkar vi alla olika mycket (vissa har magar stora nog för att få plats med en elefant och lite till) så jag talar väl kanske mer för mig själv som tyckte efterrätten var mäktig.

ÖVERSÄTTNING:

Jag talar förstås om OK Pan-Kristianstads tre tävlingar i helgen, den så kallade premiärhelgen.
Den kalla förrätten var nattävlingen med masstart, årets första tävling, en stjärnklar och kylig natt i Åhus. Lite ovana med kompass och karta i hand och många kontroller som skulle besökas… Ja, för vissa gick det bra ändå och för vissa gick det inte alls.

Varmrätten var medeldistansen på lördagen. Vi bjöds på en härlig vårdag och för några var dagens tävling premiären. Banorna var överlag lätta, svårare var uppförsbackarna som nog fick oss allihop att grina illa. Grattis säger vi till Eva som tog klubbens första seger!
På kvällen var vi ett sällskap på 23 personer som åt god middag på S:t Klaras Pizzeria i Degeberga.

Helgen avslutades med en långdistans. Det blåste isvindar och solen vägrade att titta fram. Lite ömma och stela efter en/två dagars tävlan var det segt att komma igång. Även idag fick vi känna på backar här och var i den annars relativt lättlöpta terrängen.
Totalt gjordes det 44 starter av 22 ROKare på tre dagar. Härligt!

Någon mer än bara jag som känner att äntligen är tävlingssäsongen igång igen?!

 

Lite bilder ifrån helgen finner ni HÄR! 

 

Skribent: Jannie Hagård

     Våra sponsorer

sparbanken_skane

SvalövsBostäder's hemsida

Postadress:
Rävetofta OK
Klas Tykesson, Göjegatan 72
26833 Svalöv

Kontakt:
Tel: 0705282096
E-post: klas.tykesson@outloo...

Se all info