Hoppa till sidans innehåll

Maj-Britt distriktsmästare i långdistans

04 SEP 2016 23:02
Läs om Maj-Britts guldlopp på Hallandsåsen
  • Skapad: 04 SEP 2016 23:02

På Hallandsåsens avgjordes idag DM i långdistans. Terrängen var bitvis både tunglöpt och brötig med sina kalhyggen, mossar och allsköns undervegetation – det gällde att hitta bra stråk.

En som tuggade på bra i skogen var Maj-Britt (D65), som med en marginal på 40 sekunder knep DM-guldet före storfavoriten Inger Glans, OK Torfinn. Läs här nedan om hennes lopp:

Nog var det långt alltid, i alla fall tiden. Tråkigt med så många hyggen i början av banan. Svag kupering till ettan, ett stenmursslut, gjorde att andningen kom igång. Tvåan var en sten på en sluttning i vit skog. Ett hygge och en sankmark skulle passeras, en ”stig” hade snitslats på hygget men den var knappt löpbar. Till trean en långsträcka, kontrollen på en liten höjd i en mosse, ett svårforcerat hygge och sankmark igen innan vitskogen tog vid. Till fyran, en grop, var det inget hygge! Femman en sten, kom jag lite snett, kasade på sluttningen. Till nästa kontroll var det en långsträcka som gick genom omväxlande grönområden och kärr. Stenmur och bäck fångade upp innan stenen. Banan slutade med tre korta sträckor innan målspurten.

Stort GRATTIS till ett väl genomfört lopp! För att se Maj-Britts bana; gå in på Livelox. För fullständig resultatlista med övriga ROKares placeringar, se Eventor.

Nästa helg väntar nya utmaningar då DM i medeldistans och stafett avgörs mellan Perstorp och Örkelljunga.

Skribent: Jannie Hagård

     Våra sponsorer

sparbanken_skane

SvalövsBostäder's hemsida

Postadress:
Rävetofta OK
Klas Tykesson, Göjegatan 72
26833 Svalöv

Kontakt:
Tel: 0705282096
E-post: klas.tykesson@outloo...

Se all info