Hoppa till sidans innehåll

Testa orientering med virtuella checkpoints

04 MAJ 2020 19:29
Rävetofta OK testar nu UsynligO där man när man själv vill, gratis kan testa på orientering, nu först i Svalövs tätort.
  • Skapad: 04 MAJ 2020 19:29

Tycker du om att vara ut i skog o mark men har tröttnat på att bara följa de markerade lederna. Rävetofta OK erbjuder nu allmänheten att GRATIS testa enkla orienteringsbanor med virtuella checkpoints nu först i Svalövs tätort.

Det finns inga fysiska markeringar, istället används en app som heter UsynligO där det finns kartor med banor. Det går att skriva ut kartan på papper eller titta på kartan i appen. När man kommer till rätt plats talar appen om att man är rätt. Om man är osäker så finns det även hjälp i appen som både kan visa hur långt ifrån man är och i vilken riktning man ska gå.

Man tar normalt kontrollerna i nummerordning men det finns möjlighet att välja i appen att man istället tar de i valfri ordning och då får man poäng för varje kontroll man hittat istället för en tid på banan.

För att hitta vilka banor som vi i Rävetofta OK har lagt upp installera appen UsynligO  i din smartphone via Google Play eller AppStore

När du startar appen så letar den upp de banor som finns i närheten.

App tips 1: Ibland är GPSen och/eller kartan inte helt exakt, vilket gör att appen kanske inte registrerar kontrollen även om man är rätt. Ändra inställning i UsynligO för "Radie runt kontroll" till t.ex. 25 m istället för 15 m så bör kontrollerna registreras som de ska.

App tips 2: Kom ihåg att stänga av eventuellt strömsparläge eller liknande i telefonen. Strömsparläge i kombination med släckt skärm gör oftast att GPS-funktionen stängs av och då fungerar inte UsynligO.

Passa på att testa nu under Coronakrisen när mycket annat inte är som det brukar.

Inga tider att tänka på, du kan göra det precis när det passar just dig.

Vill man lära sig mer om orientering och springa banor med fysiska kontroller är man välkommen till våra träningar på tisdagar under de kommande veckorna, se www.ravetofta.org Vi finns också på Facebook och Instagram.

 

Välkomna att testa hälsar vi i Rävetofta OK

Skribent: Tina Hagård
Epost: Adressen Gömd

     Våra sponsorer

sparbanken_skane

SvalövsBostäder's hemsida

Postadress:
Rävetofta OK
Klas Tykesson, Göjegatan 72
26833 Svalöv

Kontakt:
Tel: 0705282096
E-post: klas.tykesson@outloo...

Se all info