Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Gamla gästboken"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Gamla gästboken


Välkommen till Rävetofta OKs gästbok!

 Skriv ett nytt inlägg i gästboken
6 december 2009 01:30 av Ulf Linderfalk

Vinkraftpark - den avgörande frågan

En vindkraftpark på Söderåsen är bra för miljön – det verkar vara dålig logik. Ytterst är det naturligtvis fråga om en avvägning. En ev. vindkraftpark innebär självklart ett ingrepp i den specifika miljön, om inte annat i ljudrummet & sett till rent estetiska värden, & därmed också i folks möjligheter att använda området för rekreation i egentlig mening. (Efter två månader i femmiljonersstaden Sydney är jag mer övertygad om detta än någonsin.) Den avgörande frågan … (se forts.)

5 december 2009 20:40 av Magnus

Självklart

...ska man har respekt för markägaren. Men vi måste också värna om den underbara natur som vi har.

Sen kan man också tänka på att en markägare får inte göra vad han vill på sin mark om det drabbar intilliggande markägare

5 december 2009 18:22 av Anders Lindkvist

Varsamhet om rättighet

Olika personers plånböcker har inte med ROK:s verksamhet att göra. Allemansrätten är unik. Men, en vanlig OL-tävling kan inte hänvisa till denna sedvanerätt. Var sen gränsen går mellan enskildas rätt att vistas i naturen och organiserad OL-träning eller tävling i mindre skala är en gråzon. Tror inte att vi via juridiken vinner på att få till en exakt gränsdragning. Utan i stället får vi leva som tacksamma gäster hos markägarna och bete oss därefter.

5 december 2009 14:44 av Emil

Rättighet..

...är precis vad det är...Allemansrätten!
Och visst den är unik, men otroligt viktig och som jag skrev tidigare...sköter ägare inte sig kommer snart hela söderåsen att bli nationalpark...vilket förvisso är effektivt på stänga ute både möllor och orienterare, men på sikt bör orientering inom icke "superkänliga" områden kunna ske...och även vandring och bara vara ute i naturen...

5 december 2009 12:31 av René Olsson

Lyft blicken och öppna ögonen

Jovisst är det markägarens skogar. Men om vi nu skall utgå ifrån alla Sveriges markägare skulle få göra som dom ville på sina marker, hur tror du då våra skogar skulle ha sett ut???
För det första skulle mer skog ha varit avverkat, fler vindkraft byggda mm mm. Ja listan kan göras lång. Vi måste värna om det vi har kvar och turismen väger mer än att börsen skall fyllas på för Bröderna W. Om turisterna försvinner så kommer du inte heller att vilja bo kvar på en plats som håller på att avbefolkas

5 december 2009 11:58 av Anders Lindkvist

Lyft blicken ännu mer!

Vad ser vi då? Jo, att alla orienterare är gäster i olika markägares skogar. En otrolig förmån och inte en rättighet! Som gäst på en tillställning ska man vara glad för att ha blivit inbjuden och ska kanske inte ha för många synpunkter på vare sig dukning, bordsplacering, mat, eller dryck?

4 december 2009 21:16 av Emil

Lyft blicken...

...och vad ser vi väl där...? en Jätte propeller...
Hellre ett Barsebäck vid havet än 16 Möllor i skogen!!

4 december 2009 20:56 av Anders Lindkvist

Lyft blicken!

OL är en fantastisk sport! Trots detta har vi tappat väldigt många aktiva de senaste 20 åren. Även utan vindmöllor. Kanske många inte vill ut i skogen och skita ner sina bilar? Men orientera ändå? Se på alla närtävlingar. Förnyelsetid?Riksdagseninghet att ej bygga nya kärnkraftverk, ej nystarta Barsebäck och ej bygga ut älvarna. Vi vill orientera och samhället vill ha mer förnybar energi. Förnuftiga lösningar bör var möjliga. Sikta på framtidens OL! Anser en som har knäskada i likhet med Bull.

4 december 2009 20:54 av Emil

Velat...

Det sägs att Centern alltid velat...men här vill de ju äntligen något bra :-)

4 december 2009 20:09 av Peter

Info med anledning av debatten

"Centerpartiet säger NEJ till vindkraftsetableringen på Kågerödsåsen.

Vi anser att den föreslagna placeringen på Kågerödsåsen är olämplig.

Området klassas som riksintresse för naturvård (N48), och detta kommer att innebära alltför stora ingrepp i den miljö som är skyddad enligt svensk lag. Söderåsens natur har ett nationellt värde och ska skyddas för kommande generationer.

Rolf Svensson, ordf Centerpartiet"

     Våra sponsorer

sparbanken_skane

SvalövsBostäder's hemsida

Postadress:
Rävetofta OK
Klas Tykesson, Göjegatan 72
26833 Svalöv

Kontakt:
Tel: 0705282096
E-post: klas.tykesson@outloo...

Se all info