Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Gamla gästboken"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Gamla gästboken


Välkommen till Rävetofta OKs gästbok!

 Skriv ett nytt inlägg i gästboken
7 december 2009 15:47 av Eva-Lotta

ROK-blad december

Påminnelse om att jag ska nu göra ROK-blad för december.
Har ni nåt som ni vill ha med i tidningen så maila mig gärna senast onsdag 9e dec. Jag har tänkt att kopiera i helgen.

6 december 2009 17:57 av Anders Lindkvist

Bra föreningsmöte!

Tack till styrelsen och medverkande vid dagens föreningsmöte. I mina ögon en bra diskussion om ROK-SOL med högt i tak.
Klubbens agerande i frågan om möllorna överlåter jag helt till styrelsen. Med full respekt för att boende i det omedelbara närområdet kan se frågan ur ett annorlunda perspektiv jämfört med mig som bor någon mil bort. Själv drar jag nu streck i debatten för min del, åker på långresa och kommer efter 10 jan att följa vad som hänt.
God Jul och Gott Nytt År.
Anders

6 december 2009 10:56 av Emil

Åsikt.

Skönt höra Ulfs åsikt. En bra sammanfattning!

6 december 2009 01:39 av Ulf Linderfalk

Vindkraftpark - den avgörande frågan (del 3)

Min poäng var förstås att Rävetofta bör agera. Att vi vill behålla goda kontakter med bröderna Wachtmeister är inget övertygande skäl till att inte göra det Sett till vikten av de miljövärden som står på spel kan inte Rävetoftas rena egenintresse få vara avgörande. Om vi har ett öra som lyssnar, så bör vi utnyttja den möjligheten. Det är min åsikt.

6 december 2009 01:31 av Ulf Linderfalk

Vindkraftpark - den avgörande frågan (del 2)

… är om vindkraftparken innebär en sådan miljövinst i stort att detta överväger. För mig är svaret självklart nej. I ett större perspektiv finns det alternativa placeringar, där avvägningen mer självklart utfaller till vindkraftens förmån. Så enkelt är det.

6 december 2009 01:30 av Ulf Linderfalk

Vinkraftpark - den avgörande frågan

En vindkraftpark på Söderåsen är bra för miljön – det verkar vara dålig logik. Ytterst är det naturligtvis fråga om en avvägning. En ev. vindkraftpark innebär självklart ett ingrepp i den specifika miljön, om inte annat i ljudrummet & sett till rent estetiska värden, & därmed också i folks möjligheter att använda området för rekreation i egentlig mening. (Efter två månader i femmiljonersstaden Sydney är jag mer övertygad om detta än någonsin.) Den avgörande frågan … (se forts.)

5 december 2009 20:40 av Magnus

Självklart

...ska man har respekt för markägaren. Men vi måste också värna om den underbara natur som vi har.

Sen kan man också tänka på att en markägare får inte göra vad han vill på sin mark om det drabbar intilliggande markägare

5 december 2009 18:22 av Anders Lindkvist

Varsamhet om rättighet

Olika personers plånböcker har inte med ROK:s verksamhet att göra. Allemansrätten är unik. Men, en vanlig OL-tävling kan inte hänvisa till denna sedvanerätt. Var sen gränsen går mellan enskildas rätt att vistas i naturen och organiserad OL-träning eller tävling i mindre skala är en gråzon. Tror inte att vi via juridiken vinner på att få till en exakt gränsdragning. Utan i stället får vi leva som tacksamma gäster hos markägarna och bete oss därefter.

5 december 2009 14:44 av Emil

Rättighet..

...är precis vad det är...Allemansrätten!
Och visst den är unik, men otroligt viktig och som jag skrev tidigare...sköter ägare inte sig kommer snart hela söderåsen att bli nationalpark...vilket förvisso är effektivt på stänga ute både möllor och orienterare, men på sikt bör orientering inom icke "superkänliga" områden kunna ske...och även vandring och bara vara ute i naturen...

5 december 2009 12:31 av René Olsson

Lyft blicken och öppna ögonen

Jovisst är det markägarens skogar. Men om vi nu skall utgå ifrån alla Sveriges markägare skulle få göra som dom ville på sina marker, hur tror du då våra skogar skulle ha sett ut???
För det första skulle mer skog ha varit avverkat, fler vindkraft byggda mm mm. Ja listan kan göras lång. Vi måste värna om det vi har kvar och turismen väger mer än att börsen skall fyllas på för Bröderna W. Om turisterna försvinner så kommer du inte heller att vilja bo kvar på en plats som håller på att avbefolkas

     Våra sponsorer

sparbanken_skane

SvalövsBostäder's hemsida

Postadress:
Rävetofta OK
Klas Tykesson, Göjegatan 72
26833 Svalöv

Kontakt:
Tel: 0705282096
E-post: klas.tykesson@outloo...

Se all info